Telefon ile gelen Launcher yani telefon ana görünümünden memnun değilsek bunu değiştirebilmek mümkün. Ancak bir çok launcher telefon için yarardan çok zararlı olabiliyor. Aşırı RAM kullanabiliyor ve 1GB ve altı RAM içeren telefonları süründürebiliyor. Aslında 2GB ve üzeri bellek içeren telefonlar için sıkıntı olmasa da fazla RAM demek aynı zamanda fazla CPU ve Grafik İşlemcisi kullanımı demek. Fazla CPU ve Grafik İşlemcisi demek fazladan pil tüketimi demek. Bu nedenle Launcher seçerken dikkatli bir seçim yapmak zorundayız.
Smart Launcher 3
Adı gibi akıllı bir launcher. Kullanımı kolaylaştıran ve tek el ile telefonunuzu daha iyi yönetmenize yardımcı olabilecek bir Launcher. Özellikle Android Lollipop sürümünde ve kısmi olarak KitKat sürümünde biraz daha şık duruyor. Bunun sebebi şeffaf çubuklar. Ancak Lollipop komple şeffaf Launcher olduğu için daha şık duruyor diyebiliriz. Özellikle Lollipop tabletlerde çok iyi durduğu söylenebilir. Ayrıca çok değişik bir Launcher. Değişik bile olsa diğer Launcher'lara örnekle daha kolay alışabilirsiniz. Ayrıca bir çok özellik mevcut ve bir çok animasyon çeşidi de bu Launcher'da mevcut. Özellikle de Lollipop ile tam stabil olarak çalışabilmektedir.
Smart Launcher Google Play QR |
Smart Launcher için telefonu rahatlattığını belirtenler de var ancak. Bende bu tür problem olmadığı için bir problem fark edemedim. Ancak RAM kullanımını azalttığı gerçek.
Ana ekrana, menüden direk bir uygulamayı sürükleme işlemi yok. Buna sebep olan şey Launcher'i daha kullanışlı yapmak istemeleridir. Ana ekrana basılı tutarak eklediğiniz baloncuğa bir uygulama ekliyorsunuz. Bu masaüstünde duruyor. Zaten Launcher kurulduğunda telefon, galeri, resim, müzik ve SMS uygulaması gibi bir çok baloncuk kurulu geliyor. İcon paketi desteği ile uygulama ve baloncuk iconlarını da değiştirebilirsiniz.
Bu Launcher'ı akıllı yapan özelliğe gelecek olursak, baloncuklara yani uygulamalara çift tıklama özelliği de ekleyebiliyorsunuz. Mesela müzik baloncuğuna Spotify koyarken çift tıklamaya da Google Play Müzik'i koyabiliyorsunuz. Böylece tek tıklmada Spotify ikinci tıklamada Google Play Müzik açılabiliyor. Aynı zamanda telefonu kullandıktan sonra güç tuşu işe uykuya almanıza gerek kalmıyor. Masa ya da düz zeminde koyduğunuzde ya da telefonu düz tuttuğunuzda telefonu uykuya alabiliyor. Özellikle güç düğmesi çabuk bozulan telefonlarda kullanışlı bir özellik sayılabilir. Kullanımı kolaylaştıran bir çok özelliği daha var. Bunlar, sağa kaydırmada ayrı bir uygulama ya da görev atama, aynı şekilde sağa, sola ve yukarıya kaydırmada da olabiliyor. Ayrıca bu özelliğin aynısı çift parmakla kaydıırmayı da destekliyor. Tek parmağa ayrı, çift parmak ile kaydırmaya ayrı özellik atayabilirsiniz. Ayrıca ana ekrana 2 kere tıklamada da kendini uykuya alabilmektedir. Uygulama tamamen özelleştirebilir uygulamadır.