14 Temmuz 2014 Pazartesi

Gün Boyu Enerjik Kalabilmek İçin : Salatalık

hıyar


Gün boyu çok aktif olanlar, fiziksel güç gerektiren ve ağır işlerde çalışanlar normal olarak kendini yorgun hissederler. Birde anormal olarak az aktivitesi olanlar da yorgun hissederler.

Anormal olarak kendini yorgun hisseden kişilerde b vitamini eksikliği vardır. Bunun nedeni emilim sorunu ve yeterli b vitamini alamamaktır. Ayrıca b vitaminlerinin eksik olması eklemlerde ağrı, baş dönmesi, unutkanlık gibi bir çok sorun oluşturabilir. Bunun için b vitamini almak oldukça önemlidir. Kimi kişiler doktor tarafınca b vitamini takviyeleri önerir. Oysa bunun yerine günde 1-2 salatalık insana jet motoru takar ve yorulma hissi göremezsiniz. Ayrıca unutkanlık ve eklem ağrıları gibi sorunlarda kalmaz. Ben her halısaha maçından 30 dakika kadar önce 2-3 bazen daha fazla salatalık yerim. Normal yaşantımda da bol bol salatalık yerim ve sade normal maden suyu içerim. Bu ders başarısini fazlaca arttırmak ve eğitim sonrası bile yorulmadığınızı fark edersiniz ve içinizde bir kıpırdama vardır.

Salatalığın kuru fasulye gibi diğer bazı faydalarından bahsedecek olursak ;


  1. Salatalık vitamin b1, vitamin b2, vitamin b3, vitamin b5, vitamin b6, vitamin c, demir, kalsiyum, magnezyum , fosfor, potasyum ve çinko içerir.
  2. Salatalık dilimini selületlere ovalıyarak uyguladınınca selülitlerden bir kaç saat kurtuluruz.
  3. Akşam uyumaya yakın zamandan bir kaç salatalık yiyerek uyuduğumuzda sabahkayın o ağrı kesilmiş olacak. Böylece ağrı kesicilerin yan etkilerinden kurtulmuş olacağız.
  4. Daha fazlası için milliyet e göz atabilirsiniz. Tıklayın .