17 Temmuz 2014 Perşembe

İsrail Gazze'ye Beklenen Kara Operasyonu Başlattı




İsrail, Gazze'ye yönelik yaklaşık 10-11 gündür bir saldırı yürütürken bir kaç gün öncesine kadar askeri operasyon seçeneğinin masada olduğunu belirterek gelebilecek tepkileri test ederken geleceğini düşünen terörist ülke israil haması yok edebilmek için sahur saatlerine doğru Gazze'ye kara operasyonu başlattı. Hamas ise kendisini ve Gazze'yi korumak amaçlı İsrail askerlerine direniş göstermeye devam ediyor.

Sahilde İsrail Tarafından Öldurülen Çocuklar

17 Temmuz sabahı İsrail deniz güçleri sahildeki yaşı 11 i geçmeyen bir kaç çocuğu öldürmüştü. Bu durumda Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın davosta siz sahillerde ki çocukları katletmeyi iyi bilirsiniz sözünü yalanlayan israil yandaşı medyaya ise iyi bir kapak oldu.

Hamastan Açıklama

Bu operasyona yönelik Hamas sözcüsü Fehmi Berhum ise : ''Siyonist işgalci, Gazze'ye yönelik kara harekatının bedelini ağır öder. Hamas karşılık vermeye hazırdır.'' diyerek bu operasyona direneceklerini belirtti.

Çağırılan Yedek Askerler

İsrail ise yaklaşık 18.000 yedek askeri göreve çağırdı.

Türkiye Dışışlerinden Açıklama

Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise kara operasyonun derhal durdurulmasını belirtirken, Türkiye'deki israil konsoloslukları na olan saldırılar sonucu ABD ki mevkidaşına Türkiye de olanları anlattığını belirtti.

İsrail'den Açıklama 

İsrail ise bu işgalin Gazze'den israile olan tünelleri yıkmak amaçlı olduğunu belirtti. Ayrıca israil bölgedeki evleri cep telefonu ile evleri boşaltmalarını söylediklerini, hamasın ateşkese uymadığını belirterek saldırıların devam edeceğini belirtti.

Mahmud Abbas Turkiye'ye Geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 18 Temmuz sabahı Türkiye'ye gelerek öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı A.Gül akşam  saatlerinde ise Başbakan R.T Erdoğan ile görüşeceği belirtildi.

Fotograflar :

Fotoğrafın üstüne tıklayarak tam boyut görebilirsiniz.









Önemli gelişmeler bu sayfadan bildirilecektir. Yorum yapabilirsiniz.