23 Ekim 2015 Cuma

Telefonun ekranını nasıl daha karartırım?

Android Makalem®
Tüm gün sevgilinize mi daha çok bakıyorsunuz yoksa telefonun ekranına? Elbette telefon ekranı. Yani oldukça fazla baktığınız bir şeyden söz ediyoruz ve bunun üzerinizde etkisi doğal haliyle olacaktır. Doğal olmayan ışık üreten her şey ve tabi ki telefon ekranları sizin en basitinden uyku düzeninizi negatif etkiler. Peki bunun etkisi nasıl en aza indirilir?
Elbette klasik yol ekranın parlaklığını düşürmek. Bunu otomatiğe almayın, yani telefon ortam ışığına göre kısıp açmasın ekranın ışığını çünkü bu hem çok pil yiyen hem de ekrana çok da faydalı olmayan bir özellik. O yüzden üşenmeyin, ışık ayarını kendiniz düzenleyin.
Diyelim bunu yaptınız hatta en düşük ışıkla ekranı kullanıyorsunuz ve daha da karartmak istediniz. Bunun yoluysa şu: Google Play Store’a gidin ve Lux Lite uygulamasını indirin.
Uygulama ekran parlaklığını standardın da altına düşürmenizi sağlıyor. Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu mevcut, bedava versiyonu yeterince faydalı. Uyku düzeniniz, göz sağlınız gibi önemli şeyleri geçtik asıl önemlisi pil ömrünüz için de çok yararlı. İndirin uygulamayı, biraz karıştırın, muhtemelen tutarsınız.